Italian Opera Concert

Programspectacole

Italian Opera Concert

Palatul Culturii - Târgu Mureș

Aplaudată, de-a lungul vremii, pe marile scene ale lumii, de la Metropolitan din New York sau Opera din Paris, pe scene din Strassbourg, Avignon, Masada sau Beijing, soprana Brigitta Kele va cânta la Palatul Culturii din Târgu Mureș sâmbătă, 8 iunie, de la ora 19.00.

Alături de laureații edițiilor precedente ale concursului de canto “L’ assoluta Virginia Zeani” - mezzosoprana Antonia Cosmina Stancu, baritonul Alexandru Chiriac și tenorul Alin Stoica -, soprana Brigitta Kele va prezenta un program de arii și ansambluri scrise și interpretate în mod exclusiv în limba italiană și dedicate doamnei Virginia Zeani.

Distinsă, în 2016, cu Premiul de Excelență în cadrul Galei Premiilor Operelor Naționale, soprana Brigitta Kele va fi însoțită pe scenă de trei dintre cei mai prețioși artiști ai tinerei generații. Consecvent misiunii asumate de a contribui semnificativ la descoperirea și promovarea noilor talente, Festivalul Regal de Operă “Virginia Zeani” sprijină evoluția câștigătorilor edițiilor precedente ale concursului de canto. Printre aceștia, baritonul Alexandru Chiriac, al cărui glas generos, cu date naturale remarcabile, a fost elogiat de critica muzicală pentru o ”bună o ințelegere și o expresivitate deosebită, conferind sens și culoare fiecărui cuvânt, fiecărui accent”. Va urca pe scena de la Reghin și tânărul Alin Stoica, “un tenor cu o voce colosală”, în prezent solist al Operei Naționale din București. Alin Stoica a cântat în cadrul concertului omagial, organizat în 2017 de la Arena di Verona pentru a marca cei zece ani trecuți de la dispariţia lui Luciano Pavarotti, alături de nume sonore în lumea muzicii cum ar fi Plácido Domingo, José Carreras, Andrea Bocelli, Il Volo, Eros Ramazzotti sau soprana Angela Gheorghiu. Li se alătură pe scenă tânăra Antonia Cosmina Stancu, bursieră a Fundației Principesa Margareta a României timp de patru ani, o artistă aplaudată încă de la început de carieră pe scene din Paris, Como, Lille, Angers sau Budapesta. În prezent, Cosmina Antonia Cosmina Stancu solistă a Teatrului de Operă și Operetă Nae Leonard din Galați.

Invitațiile pentru acest eveniment au o valoare intre 50 - 150 de lei.

Fondurile obținute în cadrul acestui eveniment vor fi donate pentru amenajarea unui muzeu în casa în care s-a născut soprana Virginia Zeani, în comuna Solovăstru, Județul Mureș.